In mijn beroep lijkt het alsof alles draait om het uiterlijk.
We worden beoordeeld op onze buitenkant. Iemand met een mooie stralende huid krijgt complimentjes. Iemand met huidproblemen krijgt soms commentaar van mensen, meelevende of afkeurende blikken of in het ergste geval wordt je ermee gepest. Het uiterlijk is een zeer belangrijk onderdeel van hoe je je voelt en hoe andere mensen je beoordelen.

Hoe sterk ben je als puber als je onder de puistjes staat? Je worstelt met alle onzekerheden die het puberbestaan met zich meebrengt en dan komt die onzuivere huid er ook nog eens bij. Hoe vervelend is het als je als op sollicitatiegesprek moet met een huid die uit balans is. Of een eerste date of ontmoeting met je schoonfamilie? Draait het leven om hoe iemand er uitziet?

ABSOLUUT NIET!

Maar het is wel prettig om te ervaren dat mensen je niet op je uiterlijk beoordelen. Met een gezonde stralende huid heb je 1-0 voorsprong. Een mooie stralende huid is onze buitenkant en krijg je niet zomaar. Een mooie huid is de spiegel van je binnenkant. De binnenkant van ons lichaam is niet zichtbaar voor het blote oog maar van essentieel belang hoe je buitenkant eruit ziet.

HOEZO??

Onze huid krijgt haar informatie en voeding vanuit onze darmen, hersenen, hormonen, emoties etc. De wetenschap heeft sinds kort ons DNA kunnen ontrafelen. Dit heeft tot nieuwe inzichten en onderzoeken geleid die zeer interessant zijn. Sinds enkele jaren krijg ik les over deze wetenschap “epigenetica” genaamd. Ons bestaan begint bij de bevruchting van de eicel en zaadcel van onze ouders. Deze twee cellen gaan zich delen waardoor er na 9 maanden een prachtig nieuw mensje wordt geboren. Inmiddels bestaat het baby’tje uit miljarden cellen welke zich blijven delen en het baby’tje groeit uit naar volwassenheid. In de kern van de zaadcel en eicel zit DNA.

DNA bevat alle erfelijke eigenschappen van onze ouders en voorouders. Dit bepaalt of wij blauwe of bruine ogen, een lichte of donkere huid hebben, of we gevoelig zijn voor bepaalde ziektes of juist een heel sterk gestel hebben. Alles wat onze (voor)ouders in hun leven hebben meegemaakt zit in het DNA opgeslagen. Ook emotionele ervaringen en gebeurtenissen.

Vanaf het moment dat de zaadcel en eicel zich gaan delen, kopieert het DNA zich continu naar de nieuwe cel. Iedere celdeling wordt opgeslagen in een onderdeel van ons DNA, RNA genaamd.

LET OP NU KOMT HET……

Onze cellen VERNIEUWEN ZICH NIET maar KOPIËREN zich. 
In de tussentijd dat een cel zich kopieert maakt deze heel wat mee.
Dat kunnen positieve of negatieve dingen zijn.

Denk aan:

  • Voeding: Gezond of ongezond

  • Levensstijl: Stressvol of gelukkig

  • Omgeving: Gezonde buitenlucht of milieu vervuiling

  • Beweging: sport of niet

  • Mindset: Sta je positief of negatief in het leven

Dus hoe goed de kopie van je volgende cel zal zijn heb je voor een groot gedeelte zelf in de hand door een gezonde levensstijl, mindset en omgeving.

Het is een keuze die je vanaf nu voor een groot gedeelte zelf in de hand hebt.
Welk DNA wil jij aan je kinderen doorgeven? Hoe goed zorg je voor jezelf?
Hoe mooi ben jij van binnen?

Ons lichaam is ingenieus en kan schade herstellen en opvangen en heel lang functioneren zonder dat we door hebben dat we onze binnenkant aan het vervuilen zijn. Als we diesel gooien in een benzine wagen dan stop de auto onmiddellijk met rijden. Ons lichaam herstelt zichzelf keer op keer en zonder dat we het door hebben moet het lichaam van binnen brandjes blussen. Die brandjes snoepen heel geleidelijk aan onze gezondheid totdat het lichaam zegt. Nu is het genoeg. Ik kan het niet meer. We worden ziek of krijgen een huidprobleem.

In mijn vak kan ik heel veel betekenen voor de huid. Ik kan adviseren en leren hoe je met je huid om kan gaan om deze zo lang mogelijk stralend en vitaal te houden. Samen kunnen we zoeken naar de oorzaak van je huidprobleem en een juiste verzorging en bescherming adviseren.

  • Hoe mooi wil je zijn en blijven aan de buitenkant?

  • Kan iemand met een ongezonde levensstijl verwachten dat de huid mooi blijft?

  • Kan iemand met een negatieve mindset stralen aan de buitenkant?

  • Wat is mooi van binnen en waar zou je aan kunnen werken?

Graag wil ik daar een bijdrage aan leveren.