Huidverbetering door zuurstof

Huidverbetering door zuurstof. Hoe kan dat?
We kunnen weken zonder eten, een paar dagen zonder drinken, maar nog geen 5 minuten zonder zuurstof. Zuurstof is nodig om onze cellen te laten delen.

Zuurstof is belangrijk voor de huid. De huid is ons grootste orgaan en gebruikt veel zuurstof. Krijgt de huid te weinig zuurstof, dan veroudert deze sneller. Mensen die roken, versnellen dat proces.

Wat is het effect van zuurstof op de huid?

  • Zichtbare verjonging en lifting van de huid
  • Verbetert contouren
  • Activeert de celdeling en versnelt wondgenezing met 50%
  • Verhoogt de weerstand
  • Vermindert de kans op infecties (acne).
  • Verbetert de doorbloeding, huidvochtigheid en elasticiteit van de huid
  • Rimpels vervagen
  • Porie structuur verfijnt
  • Geeft een frisse gezonde teint
  • Werkt als anti-oxidant

Wat gebeurt er als we roken?
Bij elke inhalatie (of als je meerookt) worden alle cellen van je lichaam eventjes van zuurstof toevoer afgesloten. Jouw lichaam komt dan heel wat zuurstof tekort, met alle gevolgen van dien.

De longen nemen zuurstof op via de lucht die we inademen. Deze zuurstof bindt zich aan de rode bloedlichaampjes (“erytrocyten”). Die transporteren de zuurstof naar alle cellen van ons lichaam. De huid neemt ook zuurstof op. Niet alleen d.m.v. de bloedvaten, maar ook rechtstreeks uit de lucht.
75% van de zuurstof wordt opgenomen door onze longen,
25% wordt door onze huid opgenomen.
Lucht bestaat voor 21% uit zuurstof. De overige 79% bestaat uit stikstof en andere gassen.
Vaak is deze 21% zuurstof verontreinigd door uitlaatgassen van auto’s, fabrieken, nicotine.

Als we ouder worden neemt de zuurstofopname af en treedt huidveroudering op. Rond de leeftijd van 50 jaar wordt er zelfs maar 50% van de zuurstof opgenomen in de huid. Dit zie je als eerste door gesprongen adertjes, de zogenaamde teleangiëctastieën, tele’s of couperose.

Zuivere zuurstof onder druk.

Ine werkt met een zuurstofapparaat. D.m.v. een verstuifpistool wordt 97,4% zuivere gefilterde zuurstof onder druk in de huid gebracht. Dit is bijna 5 keer zo veel als de normale zuurstofopname.

Werkzame stoffen zoals collageen sluizen we met het zuurstofapparaat in de huid. De werking van bestaande behandelingen wordt daarmee versterkt. Denk aan littekenbehandeling, acne, anti-aging behandelingen, hyperpigmentatie, peelings en als voor en nabehandeling bij cosmetische ingrepen.

Zuurstofbehandeling zorgt direct voor een stralende huid. Door de combinatie collageen en zuurstof wordt de huid gelift en steviger.