Acne

Acne is meer dan een cosmetisch ongemak. Het is een veel voorkomende huidaandoening welke snel moet worden behandeld om ernstige huidproblemen en littekens te voorkomen.

Er zijn veel verschillende vormen van acne. Van een milde vorm van jeugd acne (acne juvenalis) tot de zeer ernstige vorm, acne Conglobata. De ernst van de aandoening varieert en lang niet altijd wordt hulp ingeroepen.

De psychische en lichamelijke schade die acne kan aanrichten wordt maar al te vaak onderschat.

Acne alleen bij jongeren?
Acne is niet een probleem van jonge mensen, ongeveer 20 % van de volwassen mensen heeft last van acne.
Stress, hormonale veranderingen zoals zwangerschap, roken, erfelijkheid en omgevingsfactoren (zoals werken met bepaalde stoffen) kunnen acne veroorzaken.

Acne in je gezicht?…….
Acne kan ook op andere plaatsen voorkomen dan in je gezicht, bijvoorbeeld op de borst, rug of in de schaamstreek.

Wanneer naar de dokter:

  • Soms is de huid zo ontstoken dat de hulp van een arts nodig is. De arts kan je allerlei medicijnen voorschrijven zoals antibiotica, hormonen, of bepaalde crèmes.
  • Als de aandoening lijkt op acne maar een andere oorzaak heeft. Bijvoorbeeld acne rosacea, hyadrenitis suppuratieva of folliculitis. Deze aandoeningen kunnen veroorzaakt worden door bacteriën of schimmels. Voor een juiste behandeling moet de oorzaak worden uitgezocht.

Acne kun je behandelen!

Door een snelle en intensieve behandeling kan de acne binnen 3 maanden met 85% tot 95% reduceren of zelfs verdwijnen. Hierbij worden de pijnlijke ontstekingen (pustels) en mee-eters (comedonen) verwijderd en het ontstaan van littekens wordt voorkomen.

De acne-therapie bij Ine Waarts is geschikt voor vrijwel iedere vorm van acne en is volkomen veilig zodat iedere vorm van irritatie en/of allergie uitgesloten is. Door op jonge leeftijd de huid op een goede manier te verzorgen kan heel veel schade aan de huid voorkomen worden.

De therapie is gebaseerd op een combinatie van 3 factoren:

  1. regelmatige behandeling door de huidXpert
  2. thuisverzorging met aangepaste producten en supplementen
  3. voedingsadvies en tips

Men weet dat een aantal voedingsmiddelen acne kan verergeren zoals zuivel en voedingsmiddelen met veel koolhydraten/suikers.

Ook stress kan acne verergeren:
Stress zorgt voor meer productie van testosteron, een hormoon wat acne kan verergeren. Ook kan je door stress meer aan je huid gaan peuteren, waardoor onderhuidse talg ophopingen openbreken en ontstekingen kunnen ontstaan.

Tot slot is een goede hygiëne van groot belang:

  • met vuile vingers aan je gezicht zitten kan bacteriële infecties veroorzaken.
  • regelmatig je handen goed wassen dus en NOOIT zelf aan je huid knijpen.

Laat je huid deskundig beoordelen, voorkom littekens en reken af met deze vervelende aandoening!

Ine Waarts heeft de Specialisatie Acne gehaald bij de ANBOS en is geregistreerd bij jouw ziektekostenverzekeraar.
Vraag bij je ziektekostenverzekeraar na of je voor vergoeding in aanmerking komt.

 

Overzicht vergoedingen zorgverzekeraars